De Accu-check insight insulinepomp voor mijn review

Accu-Chek Insight insulinepomp review

In deze blog

Op zoek naar een review van de Accu-Chek Insight insulinepomp? Ik gebruik de Accu-Chek Insight insulinepomp van Roche Diabetescare nu bijna twee jaar. In die tijd heb ik geleerd wat de voordelen en nadelen zijn van deze insulinepomp. Lees snel verder.

Accu-Chek Insight review: conclusie

Ik kan de Accu-Check Insight als insulinepomp zeker aanbevelen. De koppeling met een algoritme, de voorgevulde ampullen en het kleine formaat maken dit een pomp die praktisch, multifunctioneel en prettig in gebruik is.

Hiernaast zitten er nog meer voordelen aan, maar ook enkele nadelen waar je op dient te letten. Verderop lees je hier meer over.

De voordelen van de Accu-Chek Insight insulinepomp

Het grootste voordeel van de insulinepomp, is dat de pomp gebruik maakt van voorgevulde insulineampullen van 1,6 ml (Novorapid of Fiasp). Waar je bij een andere insulinepomp de ampullen eerst handmatig moet vullen met insuline, wissel je een ampul hier letterlijk binnen enkele seconden. Dit scheelt veel tijd en is erg gemakkelijk. Dat vind ik toch prettig bij een handeling die je ongeveer om de 3 tot 5 dagen uit moet voeren (afhankelijk van je insulinegevoeligheid).

Een ander groot voordeel is dat de Accu-Chek Insight pomp gebruik kan maken van zowel het Diabeloop DBLG1 algoritme als het AndroidAPS algoritme voor het behandelen van je bloedsuiker. Hiermee heb je meer flexibiliteit in het kiezen van algoritmes dan iedere andere pomp die op dit moment op de Nederlandse markt is.

Zelf gebruik ik de Teflon canule met een naald van 6 mm en uiteraard de bedrade adapter, waarmee de insuline in mijn lichaam komt. Tot op de dag van vandaag heb ik nog nooit een verstopte bedrading of lekkende canule gehad. Mijn ervaring hiermee is dan ook zeer positief. Ook de inschieter voor de canule werkt goed.

Overige voordelen zijn het kleine formaat van de insulinepomp (72 x 52 x 16 mm) en de vele draagbanden die beschikbaar zijn. Hierdoor kun je de insulinepomp altijd makkelijk bij je dragen op een plek naar wens, ondanks dat de pomp niet draadloos is.

De nadelen van deze insulinepomp

Het feit dat de pomp niet draadloos is, zou je kunnen zien als nadeel in deze Accu-Chek Insight Insulinepomp review. Persoonlijk heb ik er dankzij de draagband weinig last van, maar ik kan begrijpen dat dit niet voor iedereen geldt. Mocht je benieuwd zijn naar welke draagband ik zou gebruiken, dan kun je deze hier bekijken.

Een ander mogelijk nadeel is dat de voorgevulde insulineampullen voor sommige mensen te weinig insuline bevatten (ongeveer 150 EH), waardoor ze deze vaak moeten wisselen. Ook kun je minder eenvoudig andere insulinesoorten gebruiken in combinatie met de insulinepomp.

De enige manier hiervoor is om gebruik te maken van de insulineampul van de mylife Ypsopump. Deze kun je wel handmatig vullen en past in de Accu-Chek insulinepomp, maar dat mag officieel eigenlijk niet.

Samenvatting

De Accu-Chek Insight insulinepomp is een kleine en praktische pomp dankzij de voorgevulde insulineampullen. Ook biedt de pomp je veel flexibiliteit als het gaat om de combinatie met een algoritme. Let er wel op dat de pomp minder handig is voor mensen die op dagbasis veel insuline gebruiken, liever een draadloze pomp willen of geen gebruik maken van Novorapid of Fiasp als insuline.

DEEL DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees verder: