De beste apps voor diabetes type 1

De beste apps voor diabetes type 1

In deze blog

Apps kunnen je helpen bij het managen van diabetes. Denk aan hulp bij insulinetoediening en voeding, maar ook aan mentale ondersteuning. In dit artikel vind je een overzicht van de beste apps voor diabetes type 1. Op basis van mijn ervaring.

Overzicht van de beste apps voor diabetes type 1

Hieronder vind je een kort overzicht van de beste apps die je kunt gebruiken bij diabetes type 1. Verderop in het artikel wordt elke app afzonderlijk besproken.

In deze video geef ik een uitgebreide toelichting over de meeste van deze apps:

Algoritmes voor hulp bij diabetes type 1

Hoewel het hierboven vooral gaat over apps die je op je mobiel kunt installeren, kun je bij ‘apps’ ook denken aan algoritmes voor het behandelen van je bloedsuiker. Deze algoritmes zijn vaak aan te sturen via een app of staan op een dedicated mobiele telefoon (lees hier mijn Diabeloop DBLG1 algoritme gebruikservaring).

Deze algoritmes zijn commercieel beschikbaar, of kun je zelf bouwen. Meer informatie daarover vind je hier.

Apps als aanvulling op je kennis

Het mag duidelijk zijn dat apps een belangrijke rol kunnen spelen bij het managen van diabetes type 1. Dit is al helemaal het geval wanneer je zelf ook voldoende kennis en kunde hebt voor het managen van je bloedsuikers diabetes type 1. In die situatie zul je zien dat deze apps fungeren als een mooie aanvulling, welke je leven nét wat makkelijker kunnen maken.

Ben je zelf nog op zoek naar meer grip op je bloedsuiker en diabetes type 1? Kijk dan eens naar de Time in Range Transformatie Cursus. Hiermee kun je in slechts 6 weken grip krijgen op je bloedsuikers, zonder koolhydraten op te geven of heel de dag ‘bezig’ te zijn met diabetes type 1.

DEEL DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees verder: