Benieuwd of de Dexcom G7 vergoeding ook voor jou geldt? Of overweeg je de Dexcom G7 zelf te kopen? Lees dan snel verder.
Dexcom G7 vergoeding
De Dexcom G7 is een RT-CGM. De sensor is momenteel nog niet beschikbaar in Nederland. Zodra deze beschikbaar is, kun je de G7 vergoed krijgen wanneer je aan een of meerdere criteria voldoet.
Het gaat om de algemene criteria voor het krijgen van een vergoeding voor een CGM:
- Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar met diabetes type 1;
- Volwassenen waarvan de bloedsuikerregulatie slecht is (>8% of >64 mmol/l);
- Zwangere vrouwen met diabetes type 1 of insuline afhankelijkheid;
- Vrouwen met diabetes type 1 die een zwangerschapswens hebben;
- Mensen met diabetes type 1 die geen hypo kunnen aanvoelen (hypo unawareness)
Wanneer je aan een of meerdere van deze criteria voldoet kan je behandelaar een Dexcom G7 vergoeding voor je aanvragen, wanneer deze beschikbaar is.
Dexcom G7 kosten
De prijs voor de Dexcom G7 is nog niet bekend. Wel heeft Dexcom uitgesproken de sensor voor een vergelijkbare prijs te willen aanbieden als de Dexcom G6.
Het is lastig om te weten wat de sensor precies gaat kosten, omdat je bij de Dexcom G6 nog een aparte transmitter nodig had. Hier moet je apart voor betalen. Bij de Dexcom G7 is transmitter ingebouwd. Dit kan invloed hebben op de uiteindelijke prijs.
Dexcom G7 zelf kopen
Het is nog niet bekend of je de Dexcom G7 zelf kunt kopen, wanneer deze beschikbaar komt in Nederland.
Bij de Dexcom G6 is dit wél mogelijk. Deze kun je bijvoorbeeld aankopen via de website van Dexcom zelf, of via Diabetescentrale.nl
In Duitsland is de Dexcom G7 wel al beschikbaar. In sommige gevallen kun je de G7 aanschaffen bij een apotheek of medische leverancier, maar dit is niet altijd zeker.
Verschil Dexcom G6 en G7
De Dexcom G7 is de opvolger van de G6 en kent enkele belangrijke verschillen. De meest noemenswaardige is dat de opwarmtijd van de G7 nog maar 30 minuten is. Bij de G6 duurt het 120 minuten alvorens een nieuwe sensor klaar is voor gebruik.
Ook het formaat en het aantal materialen wat nodig is verschilt aanzienlijk per sensor. De G7 is een stuk kleiner en bevat ook minder verpakkingsmateriaal. Hierdoor is de sensor duurzamer voor het milieu.
Tot slot is ook de Dexcom G7 app voor de mobiele telefoon verbeterd en krijg je er standaard een ‘patch’ bijgeleverd, om ervoor te zorgen dat de G7 de volle 10 dagen (even lang als de G6) blijft zitten.

Alternatieve CGM sensoren
Het is nog even wachten tot de Dexcom G7 in Nederland vergoed wordt, maar gelukkig zijn er al behoorlijk wat sensoren op de Nederlandse markt. Je kunt in dit overzicht zien welke CGM sensoren er op dit moment beschikbaar zijn.