podcast diabetes type 1

Podcasts over diabetes type 1: compleet overzicht

In deze blog

Het totaalaanbod aan podcasts blijft groeien. Ook het aantal shows dat gaat over diabetes type 1 blijft toenemen. Zoek je goede podcasts over diabetes type 1? In dit artikel vind je een compleet overzicht.

Nederlandstalige podcasts over diabetes type 1

Engelstalige podcasts over diabetes type 1

Mijn favoriete podcasts over diabetes type 1

Hoewel alle podcasts in de bovenstaande lijsten het luisteren waard zijn, heb ik helaas niet oneindig veel tijd om ze allemaal te volgen. In de praktijk merk ik daarom dat ik vooral neig naar twee shows. Dat zijn dan ook mijn favoriete podcasts over dit onderwerp. Het gaat om De Diabetes Podcast (Loes Heijmans, Nederlands) en The Insuleoin Podcast (Eoin Costello, Engels).

De show van Loes is vrij breed opgezet. Deze gaat onder andere over haar eigen ervaringen met diabetes type 1. Ook interviewt ze hulpmiddel fabrikanten, zoals Roche. De show van Eoin gaat vooral over het managen van diabetes type 1 en bevat tevens een goede dosis humor.

Als je een goede podcast zoekt, raad ik je aan om bij deze twee te beginnen.

Andere informatiebronnen

Naast het luisteren van shows, kan het lezen van boeken ook erg handig zijn om je kennis over diabetes type 1 uit te breiden. Om die reden heb ik een artikel geschreven met de beste boeken over diabetes type 1.

Ken jij nog podcasts die niet mogen ontbreken in dit lijstje? Laat dan de titel van de show achter in de opmerkingen onder dit artikel!

DEEL DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees verder: