een medtronic insulinepomp

Wat is de beste insulinepomp?

In deze blog

Ben je op zoek naar een insulinepomp en wil je weten wat de beste insulinepomp is? Lees dan snel verder.

Wat is de beste insulinepomp?

Er is geen één beste insulinepomp voor iedereen. Dit hangt sterk af van persoonlijke behoeften en wensen van de gebruiker. Denk aan de wens voor een bedrade of draadloze pomp, de totale insulinebehoefte van de gebruiker of een wens voor een koppelingen met een algoritme.

Als je wil weten wat de beste insulinepomp voor jou persoonlijk is, dan is het handig om dit artikel verder te lezen. Hierin leer je waar je op moet letten en wat over het algemeen de meest gebruikte insulinepompen zijn.

Wat is de meest gebruikte insulinepomp?

De meest gebruikte bedrade insulinepompen in Nederland op dit moment zijn de 670G en 780G van Medtronic. De meest gebruikte draadloze pomp in Nederland is de Omnipod Dash van Insulet. Dit zijn allen betrouwbare insulinepompen van goede kwaliteit. Desondanks kan het zo zijn dat je op basis van persoonlijke wensen en behoeften misschien beter een andere insulinepomp kunt kiezen.

Insulinepomp kiezen: waar begin je?

Voor het kiezen van een insulinepomp is het belangrijk om goed te kijken naar wat voor jou persoonlijk belangrijk is. Wanneer je dit voor jezelf helder hebt, kun je een goede keuze maken.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Hoe groot is de pomp?
  • Hoeveel insuline kan er in de pomp?
  • Moet je de insuline handmatig vullen, of kun je voorgevulde ampullen gebruiken?
  • Kun je de pomp gebruiken in combinatie met een algoritme en continue glucose monitor?
  • Is de pomp draadloos of bedraad?
  • Hoe nauwkeurig kun je de insulineafgifte instellen?
  • Hoe kun je de pomp bedienen?
  • Is de pomp waterdicht?
  • Welke canules kun je gebruiken in combinatie met de pomp?
  • Heeft de pomp een boluscalculator op de pomp of via een pdm/app?

Vraag naar ervaringen van anderen voordat je kiest

In Nederland zit je verzekeringstechnisch vier jaar vast zit aan de insulinepomp die je kiest. Het is daarom verstandig om te vragen naar wat de ervaringen zijn van mensen die de pomp gebruiken die jij op het oog hebt. Stel hen bijvoorbeeld de bovenstaande vragen, zodat jij een beter beeld kunt krijgen van hoe het is om te leven met die specifieke pomp.

Kijk of je een proefpakket kunt krijgen

Bij sommige pompfabrikanten kun je tijdens een proefperiode de pomp uitproberen, alvorens je een definitieve keuze maakt. Dit is bijvoorbeeld mogelijk bij de Omnipod Dash van Insulet. Ook kun je bij sommige fabrikanten een ‘proefpakket’ aanvragen, om te kijken hoe het is als je de pomp zou dragen. Dit kan bijvoorbeeld bij de Equil Patch pomp.

Mijn persoonlijke keuze

Ikzelf gebruik de Accu-chek Insight van Roche Diabetescare. Dit is voor mij persoonlijk de meest fijne pomp. Dit vanwege de voorgevulde insulineampullen en de koppeling met het Diabeloop DBLG1 algoritme. Ook vind ik het kleine formaat van de pomp prettig. Ik hecht hier zelf meer waarde aan, dan bijvoorbeeld het feit of een pomp draadloos is.

Je kunt hier mijn volledige review bekijken van de Accu-chek Insight.

DEEL DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees verder: